.

.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Οδηγιες

Μια πολύ νόστιμη και κλασική συνταγή για να φτιάξεις ΨΑΡΙΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ  τα οποία τα ψήνεις και τα σερβίρεις με λαδολέμονο.
 1 κιλό ψάρια ιδανικό για ψητό είναι το Φαγκρί η Τσιπούρα τα Λυθρίνια τα Μελανούρια αλλά και τα Μπαρμπούνια έχουν πρώτη θέση και οι ταπεινές σαρδελίτσες ώμος  είναι πολύ νόστιμες και ωφέλιμες υπάρχουν και άλλα ψάρια που τα ψήνουν σε φέτες εμένα μου φαίνεται ότι αυτά στεγνώνουν εκτός αν είναι πολύ λιπαρά. Το ψάρι αν είναι μεγάλο αφού πρώτα το καθαρίσουμε από τα λέπια (παλιά επειδή τα έψηναν στα κάρβουνα δεν τους έβγαζαν τα λέπια μάλλον για να μην χάνουν τους χυμούς τους  και για να μη κολλάνε στη σχάρα δεν θυμάμαι όταν τα τρώγαμε να καταλαβαίναμε ότι υπήρχε λέπι. Αφού βγάλουμε τα βρόχια τους  όχι από το στόμα του ψαριού αλά από εκεί που αρχίζει το κεφάλι του, μετ με ενα μυτερό μαχαίρι το σκίζουμε από το πλάι και από εκει τραβάμε τα εντόσθια μετα το βζουμε κάτω από τη βρύση ανοίγουμε με το χέρι μας το σημείο που ήταν τα βρόχια και το νερο βγαίνει τα απο τη σκισμή που κάναμε και παρασύρει τον άμμο και τα πετραδάκια αν υπάρχουν κόβουμε τα πτερύγια και λίγο την ουρά του το αλατοπιπερόνουμε και από τις δυο πλευρές α ν θέλουμε βάζουμε κι ένα κλαδάκι δεντρολίβανο μεσα στη κοιλιά του αλείβομαι τη σκάρα αφου πρωτα την έχουμε κάψει  με ένα κομμάτι λαδωμένο χαρτι κουζίνας για να μη κολλήσει το ψαρι η τα ψαρια αυτό το κάνουμε σε όπιο είδος ψαριών ψήνουμε αν δε το ψαρι είναι πολύ χοντρό στο στήθος το χαράζουμε λιγο   γιατί καμιά φορά μένει κόκκινο κοντά στο κόκαλο.
  ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ  1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 2 λεμόνια μια κουταλιά της σούπας νερό  1 κουταλάκι ρίγανη τα χτυπάμε και όπως είναι αχνιστό το ψάρι η τα ψάρια τα περιχύνουμε  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου